BEELDSCHERMWERK

  1. Home
  2. chevron_right
  3. BEELDSCHERMWERK

Beeldschermbrillen

Holsboer Optometrie maakt gebruik van een zeer geavanceerd computersysteem dat exact kan berekenen welke bewegingen uw ogen maken tijdens het kijken naar een beeldscherm en de omgeving van het concept.

Het systeem is zodanig ingesteld dat per oog en gelijktijdig met twee ogen gekeken kan worden naar een simulatie beeld. Aan de hand van berekeningen kunnen wij voor u de ideale PC- en/of gewenste muziekbril maken. Met een pasbril kunt u naderhand ervaren hoe een en ander functioneert.

Mensen die problemen hebben met hun PC-werkzaamheden kunnen een test laten uitvoeren welke vrijwel direct in kaart brengt of er balans is met kijken op korte afstand of niet. Het gebruikte programma is geheel ontwikkeld door Holsboer Optometrie en vindt zijn oorsprong bij het oplossen en toepassen van arbeidsvraagstukken van mensen met een visuele handicap. De positieve resultaten die hiermee geboekt zijn konden gebruikt worden om met een kleine aanpassing in het programma een nieuw PC-systeem te ontwikkelen welke voor goedzienden gebruikt kon worden.

 

Wat is een computer of werkbril?

Om op een kortere werkafstand te lezen heeft men een brilsterkte nodig die de afstand compenseert. Doorgaans lukt dat met de accommodatie, het boller maken van de ooglens. Echter bij het ouder worden neemt deze arbeid af en heeft men een plussterkte nodig voor die specifieke werkafstand. Het kan echter ook voorkomen dat men qua leeftijd nog niet aan deze sterkte toe is, maar toch klachten heeft bij het nabijwerk.

Ieder beroep heeft zijn eigen werkafstand en bij het aanmeten van uw persoonlijke werkbril wordt in overleg met u uitgezocht welk type glas voor u het meest geschikt is. In veel gevallen kan volstaan worden met een glas dat uit één sterkte bestaat. Normaal wordt bij het lezen een werkafstand gebruikt die ligt tussen de 30 en 40 cm.

Bij beeldschermwerk is deze werkafstand 50 tot 60 cm. Bij gebruik van een muziekinstrument kunnen deze werkafstanden variëren tot zelfs 90 cm.

Veel voorkomende klachten bij werken aan computers

Het kost de ogen zeer veel energie om langdurig op korte werkafstand te kijken en door gebruik te maken van een correctieglas voor de uitgezochte werkafstand biedt men de ogen rust en ontspanning aan. De verhalen als zou je de ogen “verwennen” of “lui” maken, moet men direct naar het land der fabelen verwijzen.

Een geringe afwijking aan het oog of een verschil tussen de beide ogen kan al vermoeidheidsklachten geven.

De geuite klachten zijn:

  1. Hoofdpijn
  2. Drukkend gevoel boven de ogen
  3. Droge ogen
  4. Irritatie aan de ogen
  5. Rode en branderige ogen
  6. Etc. etc.

Belangrijk is voor u te weten dat Holsboer Optometrie de apparatuur en de kennis heeft om voor u een bril te maken die correspondeert met de werkafstand die overeenkomt met uw wens. Tevens brengen wij in kaart of uw ogen een goede samenwerking hebben bij nabijwerk. Door oa. Essilor, leverancier van brillenglazen, worden naast de bekende multifocale glazen zoals Varilux, het Interview en Datacomfort glas gefabriceerd dat uw ogen de nodige ondersteuning biedt op de gevraagde werkafstand. Deze glazen zijn uitgevoerd met een speciale ontspiegeling om de hinderlijke reflecties die ontstaan agv. teugkaatsen van opvallend licht, tegen te gaan.

Wij verrichten arbeidsonderzoeken volgens ARBO-normen en brengen hierover desgewenst verslag uit aan uw werkgever. De ARBO-wetgeving tav beeldschermwerk staat beschreven in het besluit beeldschermwerk 10 dec. 1992 artikel 5.11.

In de meeste gevallen kan uw werkgever u tegemoet komen in de kosten van glazen, of zelfs van een complete bril. Op verzoek van u of in overleg met uw werkgever kunnen wij voor u een prijsopgave verzorgen.

Contact Info

Stationsplein 12, 6811 KG, Arnhem
026 442 67 35

ONLINE BRILLEN PASSEN

online brillen passen

ONLINE BRILLEN PASSEN

Contact ons op 026 442 67 35 of E-mail ons naar info@holsboeroptometrie.nl

Wij helpen u graag.

Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Webdesign & beheer: Optosite