OPTERGO

  1. Home
  2. chevron_right
  3. OPTERGO

Optergo solutions

Vanaf 2006 heeft ons bedrijf als kenniscentrum data aangeleverd voor een sonde project waarbij oogbolrotatie en nekflexties bij tandartsen tijdens het werk onderzocht zijn. Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat er een speciale bril ontwikkeld is waarbij de ergonomie en optometrie een oplossing kon bieden voor de veel voorkomende nek en rugklachten bij tandartsen. De opgedane kennis van de afgelopen jaren heeft inmiddels aangetoond dat medische specialisten baat kunnen hebben van deze speciaal gevormde bril met bifocale glazen.

Ook zijn er in de afgelopen jaren vele mensen met nek- en rugklachten uit verschillende andere beroepen goed geholpen met deze Optergo-oplossing. De bril zorgt voor een hoofd- en lichaamsverandering van circa 20-30° zodat de belasting op hals en rugwervelkolom afneemt. Het gehele onderzoek is evidance based. Op dit moment zijn er alleen al binnen de tandheelkunde meer dan 700 tandartsen die gebruik maken van deze bril.

Het Optergosysteem is ontwikkeld door de heer J. Wouters, arbeidsdeskundige en ergonoom in samenwerking met Prof. dr. O. Hokwerda, hoogleraar ergonomie aan het UMCG. U kunt op de website www.Optergo.nl kijken voor meer informatie.

Indien u verzekerd bent bij de Movir, dan worden de kosten van het optometrisch onderzoek volledig vergoed. U moet altijd een afspraak maken voor dit uitgebreide onderzoek. Indien u meer informatie wenst, kunnen wij aanvullende documentatie toezenden.

Lezing: de afgelopen jaren heeft ons bedrijf al meerdere lezingavonden verzorgd voor tandartsen en andere medische specialisten op het gebied van ergonomie en optometrische oplossingen. Op verzoek kunnen wij voor u en uw collega’s een lezing verzorgen.

Holsboer Optometrie is het kenniscentrum in de regio Gelderland voor ergonomische oplossingen uitgevoerd met optometrische en optische toepassingen.

Contact Info

Stationsplein 12, 6811 KG, Arnhem
026 442 67 35

ONLINE BRILLEN PASSEN

online brillen passen

ONLINE BRILLEN PASSEN

Contact ons op 026 442 67 35 of E-mail ons naar info@holsboeroptometrie.nl

Wij helpen u graag. U kunt natuurlijk ook ook bij ons langs komen

Menu

Webdesign & beheer: Optosite