150 jaar een begrip in Arnhem

  1. Home
  2. chevron_right
  3. 150 jaar een begrip in Arnhem
Rijnstraat 1900

Het bedrijf B. Holsboer is gestart in 1867 op de Ridderstraat 3 te Arnhem

Als fabriek van optische en geodetische instrumenten met een bescheiden afdeling briloptiek. De oprichter en eigenaar was de heer B. Holsboer. Ten tijde van Koning Willem III krijgt Holsboer het predikaat Hofleverancier.

Het bedrijf is 111 jaar gevestigd geweest op de Ridderstaat 3

stationsplein 1976Als gevolg van de oorlogshandelingen bleek er niet veel meer over te zijn van de voormalige Ridderstraat en werd zonder één verhuizing de straatnaam veranderd in Nieuwe Plein. In 1977 stond het pand aan het Nieuwe Plein er zeer slecht bij als gevolg van de bouw van de Delta-Lloyd. Over de ontstane schade aan het pand van Holsboer is een rechtelijke procedure geweest van ruim 10 jaar die uiteindelijk gewonnen is door de firma Holsboer, echter wel met een gedwongen verhuizing. De huidige locatie is op het Stationsplein 12. Na 21 jaar werd de zaak verbouwt en op 13 november 1999 vond de heropening plaats door de toenmalige burgemeester van Arnhem de heer J.P. Scholten.

Tot op de dag van vandaag treft u een uiterst moderne en stijlvolle zaak aan midden in een nieuw te ontwikkelen stationsgebied “Arnhem Centraal” Het winkeloppervlak is ruim 125 m2. Tevens beschikken wij over vier volledig ingerichte oogmeetruimten waarvan één oogmeetruimte speciaal voor rolstoelgebruikers geoutilleerd is. De winkel beschikt over een lift voor het benaderen van de 1e etage. Op deze 1e etage is een aparte afdeling voor mensen met een visuele beperking.

Wij bieden u ruime parkeergelegenheid en u kunt met de auto tot voor onze winkel komen. Ons bedrijf is ook gemakkelijk met trein of bus te bereiken.

Contact ons op 026 442 67 35 of E-mail ons naar info@holsboeroptometrie.nl

Wij helpen u graag.

Menu

Webdesign & beheer: Optosite